آموزش مقدمات عکاسی
دوربین های عکاسی در دو نوع دیجیتال و آنالوگ، در مدل ها و قیمت های مختلف در بازار موجود هستند. استفاده از دوربین های دیجیتال به دلیل دارا بودن حالت خودکار، ساده تر می باشد. دوربین های آنالوگ، گزینه های بیشتری در اختیار عکاس قرار می دهند که می توان عکس های منحصر بفردی با تنظیمات دستی آن ها تهیه نمود.
دوربین دیجیتال
نحوه استفاده و آموزش عکاسی با آن ها در دفترچه راهنمایی که همراه با دوربین ارائه می شود قرار دارد. تنطیم نور در دوربین های دیجیتال با توجه به شرایط محیط، بصورت کاملا خودکار انجام می شود. با این حال بهتر است در مواقع لازم فلاش دوربین را بصورت دستی فعال نمایید. بسیاری از دوربین های دیجیتال برای تهیه عکس از نمای نزدیک نیز طراحی شده اند. برای عکاسي از نمای نزدیک باید حالت ماکرو را انتخاب کرده و تا حد امکان به سوژه نزدیک شوید. با نزدیک کردن دوربین به سوژه، کمی تصویر تار شده و از فوکوس تصویر کم می شود. در این صورت تا حدی که تنظیم فوکوس ثابت بماند به سوژه نزدیک شده و عکاسي کنید.
ویژگی های عکس خوب
پرسیدن سوال های مختلف در رابطه با جنبه های متفاوت هر عکس، به شما کمک می کند تا ویژگی های دقیق هر کدام را بهتر درک کنید. سوال هایی نظیر:
- چه چیزی در تصاویر برایتان خوشایند نیست و زاویه زیباشناختی تان را اذیت می کند؟
- چه چیزی در عکس وجود دارد که برایتان دوست داشتنی نیست ؟
- از این تصاویر چه برداشتی دارید و گویای چه پیامی هستند؟
پرسیدن این سوالات و تلاش برای یافتن پاسخ های آن، به بازتر شدن دید شما کمک شایانی می کند. پیش از هر چیز باید بتوانید منتقد آثار خود باشید. به تعداد زیاد عکس بگیرید و هر کدام را از نقطه نظرات گوناگون بررسی نمایید. به این ترتیب می توانید نقاط ضعف و نقاط قوتتان را نیز بیابید و عکس های خود را از نظر کیفیت، نور، وضوح، قدرت انتقال پیام و …، بسنجید. سعی کنید همواره از یک سوژه معین، در زوایا و چهارچوب های گوناگون عکس بگیرید. با این کار کاربرد زوایا را بهتر درک خواهید کرد.
زمان کاری عکاسی
عکاسان برخلاف بسیاری حرفه های دیگر اغلب ناچار هستند در شرایط نامناسب و غیر قابل کنترل کار کنند. گاهی برای تهیه یک عکس خلاقانه، مسافت زیادی در شرایط دشوار آب و هوایی و … طی می کنند تا به هدف خود برسند. خطرات و حوادث ناشی از حضور در چنین شرایطی نیز اجتناب ناپذیر است.
انتقادپذیری
قبول معایب موجود در عکس و تلاش برای بهبود آن ها در ویرایش با استفاده از نرم افزارهای گرافیکی، جزء لاینفک حرفه عکاسی است. چه بسا گاهی نقاط ضعف کار با مقداری تغییر و بهبود باعث امتیاز و برتری آن شود. با این وجود نباید در ویرایش یا اصطلاحا ادیت عکس تا جایی زیاده روی شود که دیگر چیزی از اصل آن باقی نماند.
سادگی در عکاسی
عکاسان می توانند از مواد مختلف (پارچه و اشیاء و …) در دسترس برای تهیه یک عکس دقیق و کامل استفاده کنند. بدون استفاده از ابزارهای پیچیده و صرف هزینه های هنگفت نیز می توان تصاویری خلاقانه آفرید.. در صورتی که چشم و نگاهی عالی در عکاسی وجود نداشته باشد، استفاده از گران قیمت ترین و با کیفیت ترین ابزارها نیز نمی توانید تفاوتی ایجاد کند.
نمایشگاه های عکاسی
همواره حضور در نمایشگاه های عکس و مشاهده و تجزیه و تحلیل آثار دیگران، می توانید نکات بسیاری به شما بیاموزد. حضور در نمایشگاه های عکاسی باعث می شود که به مقایسه آثار خود با آثار دیگران بپردازید و تفاوت ها و نکاتی را که از دیدتان پنهان مانده است، در نظر بگیرید. همچنین حضور در نمایشگاه ها می تواند وسعت دید افراد، نگاه و ترجیحشان در کادربندی و زاویه نور را در مقابل نگاهتان به تصویر بکشد. در این نمایشگاه ها، شما می توانید حاصل کشفیات افراد حرفه ای را از نظر بگذرانید و به پختگی دید خود بیفزایید.