فراخوان مسابقه عکس مسجد شیخ لطف الله
مسابقه عکس این هفته آیتوریسما،به مسجد تاریخی و زیبای شیخ لطف الله اختصاص داده شده است که در پنل اینستاگرام برگزار خواهد شد. مجموعه آیتوریسما در راستای نمایش آثار عکاسان، اقدام به برگزاری مسابقه عکس مسجد شیخ لطف الله نموده است. این چالش عکس از طریق فراخوان آن در اینستاگرام آیتوریسما انجام خواهد شد. مشارکت در این چالش برای عموم کاربران شبکه اینستاگرام آزاد است. جهت اطلاع از برگزاری چالش های عکس و رویدادهای مرتبط، به صفحه اینستاگرام آیتوریسما مراجعه نمایید. پس از مرور مطلبی کوتاه در مورد مسجد شیخ لطف الله می توانید از لینک قرار داده شده، آثار خود را ارسال نمایید.
مسجد شیخ لطف الله
مسجد شیخ لطف الله در زمان طرح ریزی چهارباغ و هزارجریب، طراحی و در دوران اوج معماری صفویه، ساخته شد. معمار این مسجد استاد محمدرضا اصفهانی، فرزند استاد حسین بنا اصفهانی بوده است. مسجد شیخ لطف الله بر خرابههای مسجدی که پیش تر در آن محل بوده است، ساخته شد. درب ورودی مسجد به صورت دو لنگه بوده و از چوب چنار یک پارچه ساخته شده. این درب چوبی پس از گذشت ۴۰۰ سال هنوز پابرجا است.
کتیبهی سر در مسجد به خط ثلث استاد علیرضا عباسی است و همچنین خطوط و کتیبههای داخل مسجد کار این استاد و باقر بنا خوشنویس گمنام آن دوره است که نمونه خط آن با خط علیرضا عباسی برابری میکند. یکی از ویژگی های خاص این مسجد، پدیده ای به نام “پاشنه” است. عبارت پاشنه، همان چرخش بنای مسجد به سمت قبله می باشد. پاشنه مسجد شیخ لطف الله به میزان 45 درجه در راستای محور شمالی- جنوبی می باشد. گنبد مسجد شیخ لطف الله نسبتا کم ارتفاع و در حدود 32 متر می باشد. مسجد شیخ لطف الله هیچ گونه مناره ای ندارد. این مسجد به نوعی عبادت گاه و محل ادای فریضه نماز مخصوص درباریان و خانواده شاه عباس بوده و برای همین مناره نداشته چون مناره نمادی برای دعوت مردم به مسجد بوده است.