نتایج چالش عکس بادگیرهای ایران
نتایج چالش عکس بادگیرهای ایران، ابداع بی نظیر معماری سنتی، به همراه مشخصات صاحبان آثار در این پست اعلام خواهند شد. در طی برگزاری این چالش، آثار ارسالی از نقطه نظر مخاطبان مورد سنجش قرار گرفتند. در ادامه پس از مرور مطلبی کوتاه در مورد سازو کار بادگیرها، به معرفی برگزیدگان چالش عکس بادگیرهای ایران خواهیم پرداخت. علاقمندان می توانند جهت شرکت در چالش های هفتگی و یا نظرسنجی آثار، به صفحه اینستاگرام آیتوریسما مراجعه نمایند.
بادگیرهای ایران
بادگیر، یکی از شاهکارهای معماری سنتی ایران است که در اقلیم گرم کاربرد فراوانی دارد. این دستگاه تهویه مطبوع برای سالیان متمادی نقش خود را در ابنیه قدیمی به خوبی ایفا نموده است. بادگیرها عمووما برجکهای کوچکی بهصورت چهارضلعی یا چندضلعیهای منظماند که ساختار مثلث در آنها به هیچ وجه دیده نمیشود. بادگیر برجکی تقریباً مرتفع تر از جاهای دیگر خانه در روی بام خانه است. در خانه های قدیمی معمولا بخشی به عنوان حوضخانه ساخته می شد و بادگیر بر فراز آن قرار می گرفت. حوضخانه با وجود دو عنصر باد ورودی از بادگیر و آب موجود در حوض بعنوان یک کولر آبی عمل می کند. بادگیرها عموماً از خشت و گل ساخته میشدهاند و برای محکم بودن آنها در مقابل وزش باد از تیرهای چوبی در ساختمان استفاده میشده است.
بادگیر بهصورت تزئینی با آجرهای نقشدار آراسته میشده. بادگیرها دارای منفذهای ورودی بهصورت قوسهای زیبایی بودهاند. این فضای واسط بین بخش های مختلف خانه از کیفیت بسیاری برخوردار بوده و همواره هوای آن خنک و مطبوع می باشد. طبق آمارهای موجود شهر یزد دارای بیشترین بادگیرها در ایران و حتی دنیا است. بادگیرهای شهر یزد از ارتفاع بیشتری نسبت به دیگر مناطق مرکزی برخوردار هستند.
آثار برگزیده چالش عکس بادگیرهای ایران
عکاس: @mahtab.malakouti
عکاس: @abdul_rauf_eslami
عکاس: @hamid_m_1690
عکاس: @karbasi_ahmad
عکاس: @fazel.mollanouri.shamsi
عکاس: @ali_photographer8
عکاس: @amirdiba60
عکاس: @ali_photographer8
عکاس: @amirdiba60