نتایج چالش عکس کلوت های شهداد
برگزیدگان چالش عکاسی کلوت های شهداد، طی برگزاری نظرسنجی در صفحه اینستاگرام آیتوریسما، در این پست معرفی خواهند شد. در خلال برگزاری این چالش، آثار ارسالی از نقطه نظر مخاطبان مورد سنجش کاربران قرار گرفتند. در ادامه پس از مرور مطلبی کوتاه درباره کلوت های شهداد، به معرفی آثار منتخب خواهیم پرداخت.
کلوت های شهداد
کلوت ها، سازه های شنی عظیمی هستند که طی سالیان دراز بر اثر فرسایش بوجود آمده اند. فرسایش آب و باد، سبب شکل گیری کلوت ها به بوجود آمدن سطوح صاف در یک سمت، و سطح زبر در سمتی دیگر شده است. کلوت های شهداد، در گستره اي به وسعت 80 در 145 كيلومتر در غرب بيابان لوت، واقع شده اند. این پدیده زمین شناختی شگفت انگیز، بهانه سفر بسیاری از علاقمندان برای بازدید از این سازه های غول پیکر می باشند. واژه کلوت از دو بخش “کل” و “لوت” تشکیل شده است. “کل” به معنای شهر و آبادی و “لوت” نیز نام کویر لوت است. در قلب کویر لوت رودی موسوم به “رود شور” جاری است. رودی که از کوههای شمال غرب بیرجند سرچشمه می گیرد. این رود که از شورترین آبهای جهان است و بیشترین املاح معدنی را دارا می باشد.
سنگ بستر کلوت ها در برابر بادهای شنی و ماسه ای دچار فرسایش شده و عناصر سست آن تحت فشار و تلاطم باد در گذر زمان فرو ریخته و کلوت ها آهسته آهسته شکل می گیرند. از این منظر کلوت های شهداد که از مهمترین جاذبه های ژئوتوریسم به حساب می آیند، در حقیقت آثاری باستانی محسوب می شوند. در کویر شهداد، نمکزاری بهاندازهی 100 هکتار، به شکل جوشش تخممرغی وجود دارد که در هیچ جاى دنیا مشابه آن دیده نمیشود. گرما و خشکی این منطقه به حدی زیاد است که بومیان را ناچار به کوچ نموده است. کویر لوت بعنوان نخستین اثر طبیعی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو، به ثبت رسیده است. همچنین، گرمترین دمای کره زمین در این منطقه به ثبت رسیده است.
عکس های برگزیده کلوت های شهداد
عکاس: @msehome
عکاس: @el.naz.ashrafi
عکاس: @shasoosaa
عکاس: @erfan.0.ara
عکاس: @msehome
عکاس: @pho.ali.mohseni
عکاس: @shemshake
عکاس: @farzadpartovi
عکاس: @ahooghalandariraoof
عکاس: @erfan.0.ara