معرفی موزه فرش تهران

موزه فرش تهران، یکی از شاهکارهای معماری معاصر ایران است که توسط عبدالعزیز فرمانفرمائیان طراحی شده است. آثار شاخص دیگری چون کاخ نیاوران نیز از این معمار توانمند به جای مانده است. این بنای فاخر در پارک لاله، در قلب شهر تهران قرار گرفته است. طراحی ساختمان موزه فرش نیز به گونه ای است که نمای خارجی آن نیز نمایانگر دارهای قالی است.

تاریخچه ساخت موزه فرش

ساختمان موزه فرش تهران 3400 متر مربع است که در زیربنایی با مساحت 12000 متر مربع ساخته شده است. این بنا به دستور فرح پهلوی در جهت توسعه فرهنگی شهر تهران پس از موزه هنر های معاصر ساخته شد. هدف اصلی این موزه شکل گیری مکانی مساعد جهت توسعه پژوهش های صنعت فرش و تاریخچه ی آن در ایران بود. این موزه علاوه بر اینکه کلکسیون کاملی از فرش های ایرانی در مناطق مختلف محسوب می شود؛ به عنوان محل برگزاری نمایشگاه های فرش موقت از بافندگان ایرانی و بین المللی نیز به شمار می آید.

بخش های مختلف موزه فرش

سطح نمايشي موزه فرش تهران مساحتي برابر 3400 مترمربع را در بر مي‌گيرد كه شامل دو تالار است و براي نمايش انواع قالي‌هاي دست بافت و گليم مورد استفاده قرار مي‌گيرد. در تالار طبقه هم‌كف به نمايشگاه دايمي از قدیمی ترین فرش های ایران و جهان برقرار است. و تالار فوقاني موزه فرش جهت برگزاري نمايشگاه‌هاي موقت گليم و قالي طراحي شده است‌. مساحت نمایشگاه دائم که در طبقه ی همکف واقع شده 1500 متر مربع است و در بدو ورود به نمایشگاه نقشه ای از ایران دیده می شود که مراکز قالی بافی بر روی آن مشخص شده اند.

فرم ساختمان موزه فرش به صورتی معماری شده که کمترین ارتباط را با فضای بیرون داشته باشد که این موضوع بی ارتباط  با نگهداری بهینه از فرش های داخل موزه نیست. کنترل هوای ورودی و خروجی موزه کمک می کند که دستگاه های تهویه و کنترل رطوبت که بین سقف اصلی و سقف کاذب جایگذاری شده اند، عملکرد بهینه و مطلوبی داشته باشند. از آن رو که جنس فرش های موجود در موزه از مواد آلی است، به راحتی در معرض رطوبت، دچار آسیب می شود. از این رو تاسیسات داخلی سالن به نحوی تنظیم شده اند که مانع ورود گرد و خاک، رطوبت، حشرات و دیگر موارد آسیب رسان شوند.

نمارخانه موزه فرش

یکی از مهمترین های قسمت های موزه، بنای نمازخانه آن در محوطه می باشد. نمازخانه موزه که در راه ورود به آن قرار گرفته است با دیوار های بلند بتنی تضاد زیادی با محوطه دارد. این حجم ساده بتنی شامل دو مکعب است که نسبت به یکدیگر، به سمت قبله چرخیده اند. دیوارهای بتنی در کنار هم به شکل یک مکعب بدون سقف هستند و در میان هر دیوار یک شکاف وجود دارد. سادگی این بنا با توجه به کاربری آن و دور ساختن انسان از محوطه ی بیرونی آرامش خاصی به مخاطبان می دهد.

مکان های مرتبط

مقالات

ژانرهای عکاسیآیتوریسما
بازار فرانسه کیشآیتوریسما
پارچه بافیآیتوریسما
آموزش مقدمات عکاسیآیتوریسما
نکات عمومی عکاسیآیتوریسما
نور از ارکان اصلی و عمده در عکاسی می باشد. بکارگیری صحیح نور در تصویر، به میزان دیگر عوامل مانند ترکیب بندی و غیره مهم استآیتوریسما
مهمترین نکاتی که در موبایلگرافی باید در نظر داشتiTourismA
عکاسیiTourismA