دریاچه گهر – دورود

یکی از دیدنی‌ترین جاذبه های استان لرستان دریاچه آب شیرین و دایمی گهر است که در 35 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان دورود قرار گرفته و در میان کوه های سر به فلک کشیده اشترانکوه در ارتفاع 2350 متری از سطح دریا واقع شده است. این دریاچه به نگین اشترانکوه معروف است.

شهرستان دورود

موقعیت دریاچه گهر

دریاچه گهر در 35 کیلومتری دورود لرستان قرار گرفته است. گهر که در لغت به معنی آب جمع شده در گودی است، بعنوان یکی از زیباترین دریاچه های ایران شناخته می شود. این دریاچه در بین کوه‌های اشترانکوه با 2350 متر ارتفاع واقع شده و خود از دو دریاچه گهر بزرگ و کوچک ، کله گهر یا گهر بالا و کره گهر یا گهر پایین تشکیل شده است.

قرار گرفتن در بین کوه‌های اشترانکوه که به آلپ ایران مشهور است و همچنین دسترسی نسبتا دشوار به آن، سبب شده است که دریاچه گهر همچنان محیطی بکر باقی بماند.

معرفی دریاچه گهر

دریاچه گهر در کنار دریاچه‌های زریوار و پریشان یکی از بزرگترین دریاچه های آب شیرین ایران محسوب می شود. بستر دریاچه گهر که آب آن از رودخانه تاپله تامین می‌شود، سنگی‌ می باشد آب رودخانه تاپله، ابتدا وارد گهر کوچک شده و از آنجا به گهر بزرگ می‌ریزد؛ و پس از آن به راه خود ادامه داده و وارد دره می شود.

 آب با حجم 10 فوت مکعب بر ثانیه داخل دریاچه شده و با حجم 20 فوت مکعب بر ثانیه خارج می‌شود. علت این افزایش حجم هم، وجود چند چشمه در قسمت انتهایی دریاچه است.

بازدید از دریاچه گهر

رسیدن به دریاچه گهر مستلزم پیاده روی طولانی است. این منطقه از پوشش گیاهی غنی برخوردار می باشد. از جمله تنوع نباتی این ناحیه می توان به بلوط، بید، بادام، پسته وحشی، گلابی وحشی، چنار، نارون، بلوط مازو، گردو، انجیر، زبان گنجشک، سیب، زالزالک، ارژن، کنار کهور، انار، گز، و موی وحشی و  گل‌های لاله واژگون، شقایق، زنبق و لاله وحشی تاج خروسی و اختر اشاره کرد. دریاچه گهر به دلیل آن که منطقه ای حفاظت شده است، تنوع زیستی بالایی دارد.

در برخی نقاط حیواناتی مثل  بز، قوچ، آهو، کل، پلنگ، گرگ، گراز، خرس قهوه‌ای، کفتار، روباه، شغال، خرگوش و پرنده‌هایی مثل عقاب، کبک و شاهین به چشم می خورد. همچنین دریاچه گهر یکی از اصلی ترین زیستگاه ‌های ماهی قزل آلاست و از این رو ماهیگیری یکی از اصلی ترین تفریحات آن می باشد.

مکان های مرتبط

مقالات

بهترین ییلاق های ایرانآیتوریسما
حوض سلطانآیتوریسما
دره شیرزآیتوریسما
جنگل جیغآیتوریسما
دهانه آتشفشانی راینآیتوریسما
تشکوه در فاصله 6 کیلومتری روستای ماماتین در در مسیر جاده رامهرمز- ابوالفارس قرار داردآیتوریسما
کلوت شهداد گرم ترین نقطه کره زمین استآیتوریسما
دشت لوت نخستین دشت بیابانی وسیع در جنوب شرقی ایرانآیتوریسما
عکاسی در فصول مختلفiTourismA