دریاچه چورت – ساری
موقعیت دریاچه چورت
چورت نام روستای کوچکی در میان کوهستان است که برای بازدید از آن باید از ساری به سمت روستا رهسپار شد. فاصله روستای تا دریاچه چورت حدود 20 دقیقه پیاده روی می باشد. نام اصلی چورت، دریاچه میانشه می باشد، اما نام آخرین روستای مشرف به این دریاچه چورت است؛ این اسم را روی آن نهاده اند.
بنا به باور اهالی روستا، کمتر از 100 سال پیش به دلیل وقوع زلزله در این منطقه، مسیر چشمه کنار دریاچه بسته شده و باعث به وجود آمدن این دریاچه شده است. این دریاچه مساحتی بالغ بر 2.5 هکتار دارد اما عمق آن مشخص نیست.
طبیعت دریاچه چورت
در فصل های کم بارش، درخت هایی که در دریاچه قرار دارند سر از آب بیرون می آورند. در حالت عادی نیز بخشی از تنه این درختان بیرون از آب دیده می شود و به همین دلیل است که شنا کردن در دریاچه چورت امکان پذیر نیست. در این دریاچه که به خواهد خوانده دریای مازندران معروف است، می توان ماهیگیری کرد. برخی بر این باورند که بومیان منطقه ماهیان را درون دریاچه ریخته اند و عده ای نیز تکثیر ماهیان را نتیجه جا به جایی تخم ماهی از طریق پرندگان مهاجر می دانند.
پوشش های جنگلی بکر و درختان کهنسال دور تا دور این جنگل را فرا گرفته اند. این دریاچه با شیب زیاد در شکاف دره ای قرار گرفته است. در اطراف چورت درختهای گردو و ازگیل انبوهی وجود دارد. از طرفی با توجه به رویش پونه و آویشن در این منطقه، می توان بوی آن ها را در هوا استشمام کرد.
بازدید از دریاچه چورت
از جمله جاذبه های دیدنی نزدیک به دریاچه چورت می توان به باداب سورت، سد سلیمان تنگه و الندان اشاره کرد. به دلیل مسیر کوهستانی و پر پیچ و خم دریاچه چورت، بهترین زمان بازدید از آن، از اوایل فصل بهار تا اوایل پاییز است. امکان اقامت در خانه های روستای چورت و همچنین چادر وجود دارد.
در صورت انصراف از مسیر روستای چورت و عوارض راهی می توانید از محور روستای قادیکلا و نرسیده به روستای چورت، وارد جاده خاکی سمت چپ شده و راه خود را تا دوراهی ایستگاه جنگلبانی ادامه دهید. مسیر سمت راست به دریاچه زیبای چورت منتهی خواهد شد.