پیست اسکی خور – کرج

پیست اسکی خور در دوران پیش از انقلاب در دامنه کوهی که ارتفاع آن در بالاترین نقطه به 2800 متر از سطح دریا می رسید احداث شد. امکانات تفریحی مختلفی برای ورزش های گوناگون در پیست وجود دارد. این کوهپایه زیستگاه پستاندارانی چون پلنگ، گربه وحشی، خرس قهوه ای، گرگ، گراز، بز وحشی و پرندگان چون عقاب طلایی می باشد.

شهرستان کرج، روستای خور

موقعیت پیست اسکی خور

پیست اسکی خور، در فاصله 30 کیلومتری شهرستان کرج، در دامنه های رشته کوه البرز قرار گرفته است. به طور دقیق تر، در مسیر جاده چالوس و در سی کیلومتری شهر کرج. کمی دور تر از سد امیر کبیر، پیست اسکی خور واقع شده است.

این پیست که در سال 1350 هجری شمسی افتتاح شد، پس از مدتی فاقد استفاده بوده و سرانجام در سال 1388 مورد بهره برداری مجدد قرار گرفت. چشم انداز زیبا و بکر این پیست، توجه بازدیدکنندگان را در چهار فصل سال به خود جلب  می نماید.

معرفی پیست اسکی خور

پیست اسکی خور دارای دو مسیر 1850 متری و 350 متری بوده و گنجایش روزانه 1300 اسکی ‌باز را دارد. از جمبه امکانات این پیست می توان به دستگاه تله اسکی بشقابی، دستگاه برف کوب و یک رستوران اشاره نمود. این پیست درارتفاع 1822 تا3222  متری از سطح دریا قراردارد.

پیست اسکی خور هم اکنون در طول هفته برای استفاده همگانی آماده می باشد. پر ازدحام ترین و پر طرفدار ترین بخش مجموعه مخصوص تیوپ سواران است. ز آنجا که این فعالیت خطراتی دارد، از سوی سازمان تربیت بدنی سر خوردن با تیوپ غیر ایمن و خطرناک اعلام شده است و زیر نظر شورای روستای خور اداره می‌شود.

دیدنی های خور

واژه خور در لغت به معنای خورشید است. وجه تسمیه پیست اسکی خور نیز وجود روستایی تاریخی در نزدیکی این مکان می باشد. روستای خور در نزدیکی شهرستان کرج، حدود 2000 سال قدمت دارد و جاذبه های دیدنی بسیاری را در خود و محیط اطرافش جای داده است.

از جمله این جاذبه های دیدنی می توان به بقعه امامزاده سلیمان با بنایی صفوی، چناری 800 ساله در محوطه مسجد جامع، باقی مانده محوطه برج و باروی قلعه خور، گورستانی قدیمی با سنگ‌ های حدود 700 ساله و آبشار بی بدیل خور اشاره کرد. در فاصله دو کیلومتری پیست اسکی خور آبشاری بسیار دیدنی وجود دارد که در زمستان ها یخ زده و تصویری بی بنظیر می‌آفریند.

مکان های مرتبط

مقالات

حساب کاربریایتوریسما
راه آهن سراسری ایرانآیتوریسما
پارک های آبی ایرانآیتوریسما