دریاچه مهارلو – شیراز

دریاچه مهارلو در جنوب شرقی شهر شیراز، در استان فارس قرار دارد و به خاطر رنگ قرمزش شهرت زیادی پیدا کرده است و گردشگران بسیاری را از سراسر ایران و جهان به خود جذب می کند. این دریاچه وسعتی برابر  ۲۵ هزار هکتار دارد و دارای آبی است بسیار شور که همه ساله میزان قابل توجهی نمک از آن برد اشت می شود. فلامینگو، اردک سرسبز، مرغابی به عنوان مهمترین پرندگان این دریاچه به شمار می آید.

در فاصله 27 کیلومتری جنوب شرق شیراز

موقعیت دریاچه مهارلو

دریاچه زیبا و شگفت انگیز مهارلو در جنوب شرقی شهر تاریخی شیراز و درفاصله 57 کیلومتری جاده شیراز به فسا واقع شده است. دریاچه مهارلو در نزدیکی روستایی قدیمی به همین نام قرار گرفته است. روستای مهارلو، منطقه ای قدیمی می باشد که قدمت آن به دوران صفویه بازمی گردد. این روستا در گذشته به روستای دشت گل مشهور بوده است.

دریاچه صورتی

جالب ترین نکته در مورد دریاچه مهارلو که سبب شده است سالانه بسیاری از بازدید کنندگان این منطقه را برای سفر انتخاب کنند، آب زلال و صورتی آن است. بر خلاف موضوعی که در باتلاق ها اتفاق می افتد و سبب توهم سبز رنگ دیده شدن آب به دلیل رشد جلبک ها درون آن می باشد، آب دریاچه دریاچه مهارلو کاملا زلال اما رنگی است.

با این وجود آب این دریاچه همواره به این رنگ نبوده و در گذشته پرندگانی چون فلامینگو، تنجه، اردک سرسبز، مرغابی، آبچلیک و …از آن استفاده می کردند. آب دریاچه مهارلو همواره شور بوده است و از سه رودخانه و دو چشمه بزرگ تغذیه می شود.  امروزه به دلیل خشکسالی، کم شدن سطح آب و رشد جلبک های قرمز رنگ، هر چند که دریاچه مهارلو صورتی رنگ و زیباتر شده است اما بیم نابودی آن می رود.

در اطراف دریاچه صورتی رنگ مهارلو می‌توان خزندگانی از جمله مارمولک، سوسمار، مار و لاک پشت را دید. در ضمن این دریاچه قرمز رنگ زیستگاه ییلاقی برخی از پرندگان هم به شمار می‌رود. برخی پرندگان ساکنان دائمی دریاچه بوده و برخی دیگر مهاجر می باشند و هنگام ییلاق به دریاچه می‌آیند. حواصیل (مرغ حوصله)، لک لک، پلیکان، کشیم، باکلان، فلامینگو، اردک، خوتکا، اگرت، سارگپه و … از جمله پرندگانی می باشند که در این منطقه به چشم می‌خورند.

چرا دریاچه مهارلو صورتی است؟

رنگ دریاچه مهارلو که بارزترین ویژگی آن محسوب می شود در وهله اول ذهن هر بیننده ای را به پرسش وامی دارد. در پاسخ به این پرسش باید به این نکته اشاره کرد که شدت تبخیر آب در این دریاچه بسیار بالاست. همین تبخیر شدید باعث افزایش درجه شوری آب این دریاچه شده است.

افزایش درجه شوری آب دریاچه مسبب تکثیر نوعی جلبک دریایی قرمز رنگ خاص شده است. نام این جلبک دریایی قرمز رنگ خاص کشند قرمز است. رشد و تکثیر بیش از حد این جلبک در دریاچه صورتی رنگ مهارلو باعث شده است که رنگ آب به قرمزی گراید. جالب توجه است که حضور این جلبک در دریاچه سبب شده که هیچ گونه موجود زنده‌ای نتواند در این دریاچه زندگی کند. تنها موجود زنده ساکن در این دریاچه قرمز رنگ یک نوع آبی به نام آرتیما است.

مکان های مرتبط

مقالات

بهترین ییلاق های ایرانآیتوریسما
حوض سلطانآیتوریسما
دره شیرزآیتوریسما
جنگل جیغآیتوریسما
دهانه آتشفشانی راینآیتوریسما
تشکوه در فاصله 6 کیلومتری روستای ماماتین در در مسیر جاده رامهرمز- ابوالفارس قرار داردآیتوریسما
کلوت شهداد گرم ترین نقطه کره زمین استآیتوریسما
دشت لوت نخستین دشت بیابانی وسیع در جنوب شرقی ایرانآیتوریسما
عکاسی در فصول مختلفiTourismA